HASZNOS TUDNIVALÓK A HŐSZIVATTYÚS HŰTÉS-FŰTÉSRŐL

Sokan érdeklődnek az épülő társasházunkhoz tervezett zöld energiát felhasználó, gazdaságos hűtés- fűtés rendszerről, így gondoltuk megosztunk Veletek pár hasznos információt a víz-levegő hőszivattyúról!
alt

Sokan érdeklődnek az épülő társasházunkhoz tervezett zöld energiát felhasználó, gazdaságos hűtés- fűtés rendszerről, így gondoltuk megosztunk Veletek pár hasznos információt a víz-levegő hőszivattyúról!

A hőszivattyú nem más, mint a ház és környezete hőmérséklet-különbségét használó fűtés és hűtés központi eleme. Tulajdonképpen mindenkinek van saját hőszivattyúja, a lakásában lévő hűtőgép. Némi áram és gáz segítségével „kiveszi” a belül lévő meleget, és leadja a környezetének – ezért hideg az üdítő, és meleg a hűtőgép hátsó része. A hőszivattyú működése gyakorlatilag ugyanez: a környezetből kivont hőt a lakásban (házban) adja le.

A kompresszor működéséhez elektromos áramra van szükség, a hőszivattyús rendszereknél az energia nagy része, körülbelül 75 %-a a környezetből származik, a többit az villamos hálózat szolgáltatja. A zöld energiát használó rendszerrel a hagyományos gázkazánokhoz képest akár 40% megtakarítást is elérhetünk, a rendszer a felvett energia akár négyszeresét is képes leadni.

A felületfűtés használata rendkívül hatékony: a padlóban, a falakban és a mennyezetben keringő víz akár 25-30 fokosan is biztosítja a benti meleget, és nyáron is könnyedén hűti a szükségesre a levegő hőmérsékletét, így a klímát is feleslegessé teszi, valamint a meleg víz előállításában is részt vesz.

A korszerű rendszer nagy mértékben növeli az ingatlan értékét, még egy jó hír,  hogy a megújuló energiaforrásokhoz kiépített rendszerekhez kedvezményes villamos tarifát igényelhetünk (pl: H tarifa) az áramszolgáltatótól!

Egyéb felmerülő műszaki kérdésekkel várjuk az érdeklődőket értékesítési irodánkban!